Geen pensioen voor ondernemers

Geen pensioen voor ondernemers

Het is te duur of men is er gewoon nog niet aan toegekomen. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder ruim 600 ondernemers.

Bij de ondernemers die wel aan hun oudedagsvoorziening hebben gedacht, is de lijfrente met 57 procent favoriet. Daarop volgen een investering in het eigen bedrijf (27 procent) en sparen bij de bank (19 procent).

Het onderzoek, dat in opdracht van pensioenverzekeraar Zwitserleven is uitgevoerd, ontkracht de perceptie dat ondernemers vroegtijdig willen gaan rentenieren. Tweederde van de ondernemers wil op 65 jaar of later met pensioen. Iets meer, 72 procent, van de ondernemers verwacht ook daadwerkelijk op 65 jaar of later met pensioen te kunnen gaan.

Verder blijkt dat bijna de helft van de ondernemers die hun pensioen hebben geregeld, advies heeft ingewonnen bij een pensioenadviseur. Een kwart is bij zijn accountant te rade gegaan en zeventien procent is bij een bank naar binnen gestapt. De ondervraagde ondernemers zijn actief in de bouw, transport, opslag, communicatie en zakelijke dienstverlening.